26 Eylül 2015 Cumartesi

Yenice Şeker Kanyonu Kamp Tavsiyeleri

Büyük kanyona gitmek için özel araç şart. Ancak bu kamp yapmaya engel değil. Şeker Kanyonu'nun tadını pek ala da ayaklarınızla çıkarabilirsiniz. Biz Karabük'ten gittik ancak Zonguldak, Ankara gibi şehirlerden de rahatça gidilebiliyor. Yenice Belediyesinin internet sitesinde gayet güzel yönlendirmeler var. 

Karabük'ten Yeniceye saat başı otobüs kalkıyor. Şeker Kanyonu dediğiniz zaman sizi Yeniceye varmadan indireceklerdir. Sağ olsunlar otobüs firması pek yardımsever. Yenice Etap. Yenice altı Kanyon beş lira otobüs fiyatı.(2015)

Oradan yaklaşık bir beş dakika yürüdükten sonra Kent Ormanını görüyorsunuz. Orada paralı kamp alanı var. 24 saat kamera ile izleniyormuş. Ücreti 20 lira çadır başı.(kişi başı değil) Yok ben ormana gideceğim derseniz Kent Ormanına girmeden devam ediyorsunuz. Dört kilometre ilerde İncebacak Köyünü geçtikten sonrası nispeten insandan uzak kamp yapmaya elverişli yerler. Saatinize ve yorgunluğunuza göre ilerleyip ormanın daha da ilerisine girebilirsiniz. Güzel yerler, görülmesi gereken yerler. 


Ancak dediğim gibi ormanlık alan. Belediyenin sitesinde de yazdığı gibi türlü hayvan çeşitleri var. Domuz, kurt, çakal, vahşi köpekler vs. vs. gidiyor bu liste. Korunmak, en azından korkmamak adına yanınızda ses çıkartabilecek, fişek olur, kuru sıkı silah olur, yada en basitinden kalabalık bir grup olur; olması işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. 

Aydınlatma çok önemli. Vadinin(kanyonun) tam içinde olduğunuz için. Ay ışığı neredeyse hiç aydınlatmıyor. Ne kadar aydınlanırsanız o kadar rahat hissedersiniz.

Bölge nemli bir yapıya sahip. Sabah yerleri ıslatacak kadar. Biz yağmur yağdı sanmıştık. Hatta çadırın içi dahi nemlenmişti. Bunun bilincinde gidin. Yaz kış demeden üşümeyeceğiniz kıyafetler alın yanınıza. Ben üç kat kıyafetle üşüdüm sabaha karşı.

Civarda hiç market yok. Yiyecek ve diğer ihtiyaçlarınızı Karabük'te karşılayın. Terminalin hemen yanında iki tane büyük market mevcut. Su konusunda balık tesisini geçene kadar kanyondan su içmeyin. Geçtikten sonra içebilirisniz. Ormanın tadı sinmiş suya.

Belediye'nin İnternet Sitesi: http://www.karabukyenice.bel.tr/karabukyenice/

Yenice Etap İnternet Sitesi: http://www.yeniceetap.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder